36 weeks so far, 35 days to go!


Vecka 36

Barnet:
Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.
Mamman:
Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

Jag håller faktiskt inte med Liberos gravida mamma helt, visst känner jag mig mera andfådd osv men jag hade aldrig trott att jag skulle känna mig såhär som höggravid! Jag känner mig i stort sett som vanligt, förutom att jag haft ont i revebenen den senaste veckan, men annars kan jag nästan glömma bort att jag faktiskt är höggravid!  Jag trivs och gillar läget nu fast jag längtar otroligt till vår bebis bestämt sig för att komma ut. Och hittills har jag mått underbart som gravid!

Kommentarer
Postat av: karolin

wohow, det närmar sig slutet! Själv går jag in i vecka 33 idag och mår bättre än nånsin i graviditeten. Undrar varför det blir bättre på slutet för mig, det känns som att det "borde" vara tvärtom :P

kram

2009-10-18 @ 15:06:00
URL: http://bekk.blogg.se/
Postat av: Liw

Helt sjukt vad fort det går! Spännande :)Annars då? allt bra?

kram

2009-10-19 @ 09:27:08
URL: http://preggomonster.blogg.se/
Postat av: Anonym

hahah du kommer nog också låta som ett djur. Eller det beror ju på om du väljer att skrika rakt ut.. det ville inte jag göra, det sägs att man tappar massa kraft då också. =)

2009-10-19 @ 09:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0