Babyfashionista


Julstämning!

 

Julstämning ute och inne,och jag har en jul bebis! Vi har vart och julhandlat hela dagen! Imorgon är det bara 2 julklappar kvar att inhandla sen är vi redo för Julafton. Isabella får julklappar och prensenter varje dag av sin mamma! Idag blev det mer prickar in i garderoben för både mig och Isabella! Nu ska vi ha pyjamasparty!


Min Förlossningsberättelse

18 November 2009
3 dagar innan BF
04.00 Vaknar för att kissa, men kan inte riktigt somna om för jag känner en smärta i ryggen då och då. Det krampar och känns väldigt obehagligt. Halvsover mig vidare.

09.00 Säger till min man när han ska till jobbet att jag tror det är på gång idag, smärtan i ryggen kommer ju fortfarande. Han frågar mig om jag ska föda idag så han vet om han ska stanna hemma från jobbet eller inte, men jag hade ju aldrig fött barn tidigare så hur skulle jag veta hur det skulle kännas?! Så himla ont gjorde det ju inte och jag visste ju inte om det faktiskt skulle hända idag, så han gick till jobbet.


20.00 Vi åker och handlar lite på Ica, jag plockar på mig massor med sötsaker. Jag tänker på energi, för det verkar ju vara på gång eftersom smärtan fortfarande kommer och går! Efter det åker vi förbi Mc Donalds och jag äter som en häst.23.00 Nu åker vi till förlossningen, jag vill bli undersökt, jag vill veta om det är dags.En tjejkompis sa att jag borde åka in redan klockan 21.00 men jag var lite skeptisk och väntade. Jag ville vänta tills det var dags, då sa hon när det är dags, är det dags att krysta och då är det för sent för att åka! När jag frågade er på bloggen så sa de flesta att man vet när det är dags! Men jag visste inte. Tänk om detta var förvärkar tänkte jag?! Det gjorde ju inte så ont. Jag sa till killen att han behöver inte ta med väskan för vi kommer få åka hem. När jag kommer in så får jag sitta med ctg och då ser vi ju faktiskt på maskinen att det är värkar! Känns skönt.Efter det undersöker hon mig och säger att nu kommer du jubla för du är öppen nästan 6 cm redan!00.50 Sätter mig i badet. Konstigt badkar tyckte jag. Just nu var jag så glad för att snart är hon ute! Inte särskilt ont heller, tänkte att såhär lätt kan det ju inte vara att föda barn?

01.30 Testar lustgasen i badet. Efter ett drag av den håller jag på att skratta ihjäl mig och nästan drunkna i badkaret. Sen säger barnmorskan till mig att "allt du säger och gör nu har aldrig hänt". Det kanske skulle lugna mig så jag kunde dra i mig hur mycket som helst, men istället blev det motsatt effekt och jag blev rädd att jag ska säga konstiga saker och göra bort mig totalt så jag drar i mig för lite av lustgasen hela tiden så när värken är som starkast hjälper den mig inget alls.

02.15 Har tröttnat på att bada. Går tillbaka till rummet och efter ett litet tag börjar det göra så galet ont. Jag tappar helt kontrollen över min andning, och skriker av smärtan. Lustagsen sitter fast över mitt ansikte, jag vill bort från smärtan jag andvänder lustgasen upp och ner och bak och fram. Barnmorskan tjatar om att jag ska försöka skrika "mörkare" så att jag tar i och trycker ner  mer. Men jag kan inte jag bara skriker av smärtan med en ljus stämma. Sen får jag krystvärkar och dom var så häftiga det kändes som när man spyr galla fast åt andra hållet, kroppen krampar neråt av sig själv och tvingar mig att hjälpa till. Men trycket nedåt och mina värkar gör så ont att jag klarar inte mer, jag ber dom göra kejsarsnitt, jag tror jag ska avlida. Vi byter ställningar hela tiden och jag har setat på pilatesbollen,min kropp skakar oavbrutet och jag tror jag ska spy hela tiden.  Öppen 8cm.

03.50 Vattnet går. Smärtan har tagit över för länge sen, jag känner mig utmattad, förstår inte ens att vattnet går. Trodde jag kissade på mig men struntade i vilket.Kroppen skakar fortfarande oavbrutet. Jag har bett om ryggmärgsbedövning när jag är öppen nästan 9 cm. De är på väg.

04.03 Spinalbedövning läggs. Min man var rädd när jag tog den, stor spruta! Jag får en mega värk precis när läkaren lägger den i ryggmärgen och min kropp vill vrida sig av smärta då hon skriker 'RÖR DIG INTE EN MILLIMETER'. Blir rädd när jag tänker på det nu i efterhand. Men är glad att allt gick bra. Nu blev det så skönt, jag känner ingen smärta längre! Jag vilar en väldigt kort stund.04.15 Vilan är över, nu måste du krysta säger de. Hon sätter även ett värkstimulerande dropp, så att värkarna ska komma tilllbaka.

05.20 Krystar aktivt står det i min journal. Jag krystar och krystar. Jag har inga krystvärkar, jag krystar bara på känn. När jag tror värken är som starkast så krystar jag som aldrig förr men det var svårt utan krystvärkar. Krystvärkarna arbetade ju av sig själv och pushade en att krysta, men nu var jag tvungen att sköta allt arbete själv, och trycket neråt var outhärdligt. Jag krystar i alla olika positioner, det gör så ont! Tillslut står jag upp, det var det bästa för mig för då kom hom ut! Jag hör någon utbrista, 'hon har långt hår som sin mamma' de frågar om jag vill känna på henne, men nej, jag var tvungen att krysta.

06.12 Hon är ute! Jag får henne i min famn på en gång! (Jag står fortfarande upp med darrande knän) Och förstår inte varför de inte tvättat henne, men de gör visst inte det. Hon får vara i sin pappas famn medans jag får lägga mig ned,pappa ska klippa navelsträngen och moderkakan ska ju ut, det går fort sen får jag min lilla dotter och hon söker direkt efter bröstet.
Min man var det mest fantastiska stödet jag kunde önska mig.


19 November 2009 06.12
51cm 3755g
Love of my life.


Med alla detaljer jag vill berätta om i min förlossningsberättelse blir den allför lång. Så detta är den korta versionen av det mest fantastiska jag gjort!


Isabella 1 månad!

Lördag 14 november. 5 dagar innan hon tittade ut!

 

Idag,redan en månad gammal!

 


Tiden springer iväg! En månad sen hon kom.
En hel månad sedan vi låg på BB med en mini som var det bästa som någonsin hänt oss! Jag har förresten glömt att lägga ut min förlossningsberättelse! Dags att göra det!

Brrr

Nästan -10° ute! Så jag sitter inne idag, även fast jag jag hade velat få klart de sista julklapparna och en massa saker som jag behövde inhandla till mig själv men det får vänta tills måndag, i guess. Hoppas -10 har gjort sitt då och försvunnit. Fick iaf till några julklappar igår, vi åkte till Kista och Isabella sov sig igenom hela julklappshandlandet. Det hade min man också velat göra. När vi ska handla så vill han alltid äta först, så då äter vi! Och efter maten så blir han så trött och vill åka hem. Same shit every time. Men igår fick han pinas med lite butiker! Det blev nya kläder för Isabella ocskå, jag gillar Lindex barnavdelning Starkt! Dom har så fina kläder, blev lite nytt från deras vårkollektion också, härliga färger. Men jag har fastnat för prickiga plagg!

Prickig body från FIX, 99 pix!


Hej på er

Vi kom hem för ett tag sedan från shopping och middag. Stress shopping blir aldrig bra. Jag ville hitta något fint till Isabella att ha på Julafton och Nyår, men dessvärre verkar det som de söta klännigarna startar i storlek 62 och det är ju en aning för stort fortfarande, men när det är klänning så kanske de passar ändå! Får hoppas på det.Hittade en klänning till mig. Jag har i stort sett alla julklappar kvar att inhandla och börjar känna julstressen nu. Ännu värre känns det att det ska var så galet många minusgrader dagarna framöver, jag vill ju inte ta ut Isabella i närmare 10 minus. För kallt. Hoppas vi kan åka imorgon eller övermorgon och köpa allt på en och samma gång, det brukar bli så.


Life is having a baby!

Det tycker jag, och det kommer snart Liv också tycka eftersom hon snart ska få en! Underbart. Vi har haft en jättemysig dag med Liv idag, pratat bebis graviditet och förlossning till tusen och annat också så klart! Nu ska Isabella få på sig pyjamas och så ska jag göra lite té till lussebullarna.

Vi kan skåda lilla magen hos Liv. Snart är den gigantisk!

BABY BJÖRN

Jag satte min lilla björn i baby björn nyss och testade den för första gången! Gissa vad hon gjorde? Hon SOMNADE!


Mot BVC!

Jag och mitt hjärta ska till BVC snart, vi lämnar pappa hemma, för han har haft tandvärk hela natten och dagen igår så han har inte sovit mycket, bara gnällt stackaren! Så han behöver nog ta igen sömn för annars får jag huvudvärk. Han sa till mig igår att tandvärk är så hemskt, värsta smärtan. Hmm, jag födde barn för 3 veckor sedan..(tror han glömt det pga tandvärken) Ingen kan försöka lura i mig att det finns värre smärta än det! Jag känner mig som superwoman efter den upplevelsen! Men det var fantastiskt också. Kommer definitivt möta den smärtan igen. Och jag hoppas min älsklings tandvärk går över idag.

Isabella vinkar hejdå till er! Nu måste mamma föna håret!


3 veckor idag!


Och Isabella växer så det knakar. Storlek 50 känns tight nu och eftersom hon gillar att kissa varenda gång man byter blöja på henne så resulterar det i att det blir en massa bodybyten. Så nu måste vi åka occh handla lite bodys i storlek 56! Hoppas det finns lite nytt i butikerna!

Lovely love

Idag var det en härlig temperatur ute, man slapp frysa! Jag tog med mig Isabella på en promenad i vagnen, hon älskar att åka i vagnen! Då somnar hon, sen åkte vi bil. Det älskar hon också, hon somnar då med, sen åkte vi vagn fast i bilstol, detsamma där. Var förbi babyland och köpte en sits till badbaljan också! Hon älskar att bada också fast då somnar hon inte!Men min arm somnar nästan så sitsen var välbehövd så hon ska få njuta av att bada lite längre! Synd att den sitsen som jag ville ha var slut. Men det går nog bra med den jag fick tag på också. Visar den imorgon, för nu ska jag äta mjuk pepparkaka med mandel som jag precis bakat! Mmm..


PLAY

Tryckte på Paus ett tag här på bloggen. Nu trycker jag på PLAY igen! En fågel viskade en sak i mitt öra idag som gjorde mig glad. Mer om det sen. Det handlar om having a baby.. Och det är ju fantastiskt tycker jag. När jag läser gravid bloggar nu också så känner jag mig så känslomässigt engagerad, (vet inte om jag uttryckte mig rätt där?!) Men det är en så fantastisk känsla att vara gravid och det mest fantastiska någonsin att bli förälder och få sitt barn till världen, när man upplever detta själv vill man att alla fina människor ska få uppleva detta! Nu vill Isabella äta så vi ses senare!


Jag älskar och saknar

Några timmar innan Isabella kom ut!


Jag älskar att ha vår underbara Isabella på utsidan, men jag saknar också magen. Magen var en del av mig så länge och jag älskade att vara gravid. Det var underbart, jag mådde underbart. Den var vacker. Men så är det ju detsamma nu utan magen också. Jag älskar att Isabella kom ut ur magen till oss. Hon är underbar, jag mår underbart, och hon är så vacker.
Den där magen är ju så mycket mer än fantastisk.Inte kunde jag tänka mig att den var kapabel till allt detta.

Isabella 2 veckor idag!

Att det redan gått 2 veckor! Tiden går så fort och min lilla tjej växer. På bilden är hon ungefär 7 dagar gammal och nybadad! Hon är det vackraste jag sett. Jag kan sitta och titta på henne i timmar. Hon gör mig så lycklig! Den glädjen ens egna barn ger en går inte att beskrivas med ord. Det måste upplevas!


Långt hår som mamma

Många är det som kommenterat om min lilla Isabellas frisyr!(jag förstår) Mycket hår, kalufs, peruk osv! Ni är inte de enda, alla har något att säga om hennes lilla mjuka mysiga frisyr! Sitter och försökte knåpa på en förlossnings berätttelse och något som jag kommer ihåg starkt var när hon precis kommer (ut) och barnmorskan utbrister 'HON HAR LÅNGT HÅR SOM SIN MAMMA'! Något jag inte kommer att glömma, hade de inte gjort så galet ont hade jag nog fnittrat lite, men jag hade ju inte ens tillgång till lustgasen just då så..


RSS 2.0