KALENDER?


Här har ni mig  i en skum position med min nya kalender! Ja för första gången i mitt liv slog jag till på en kalender, eller kanske man kallar det almanacka? Var min kusin som lurade in mig på Svanströms idag då jag inte hittat ngt att inhandla på hela dagen, så slog det mig inne på svanströms när hon letade almanacka till sig att jag behöver ju också en! Mycket bättre än alla dessa lappar jag samlar på mig med nr och tider, och särskilt nu med barnmorske tider! Andvänder ni almanacka/kalender?

God morgon fredag!

                                

Var lite extra seg när jag vaknade imorse, så har setat och kikat lite på bloggar och vagnar till frukost nu. Igår hade jag det jättemysigt, träffade en härlig tjej, som jag lärde känna under frisörutbildningen jag gick förut! Hon är så söt! Vi gick och hälsade på några av de andra tjejerna som också gick kursen tillsammans med oss, och sen promenerade vi lite i stan och käkade en middag på odenplan. Jag käkade oxfilépasta, när jag ätit upp allt och tar sista tuggan på en bit oxfilé ser jag att den abslout inte är genomstekt! Jag blev aningen rädd och frågade servitören om det skulle vara så eller om det kanske bara var några småbitar som inte blivit genomstekta, han fattade inget, han bad om ursäkt och skulle säga till kocken istället. Ja försökte lite till att få han och förstå att jag inte klagade utan bara ville veta om det skulle vara genomstekt, men gav upp till slut. Jag anar att det skulle vara genomstekt då han skulle säga till kocken efteråt? Så jag kände mig lite lugnare och tänkte att det var nog bara den sista biten. Hoppas ni hade en fin kväll. Nu ska jag bädda och städa och plocka lite mina morgonsysslor.

Why man, why?


Bilden talar för hur jag käner mig nu. Crazy

Ibland fastnar man för vissa bloggar, dom är spännande, eller personliga ngt är det man vill veta mer man vill läsa mer, så en dag när jag spännande knappar mig in på en av bloggarna jag brukade kika i, så är den lösenordsskyddad!
Why Luisa Cecilia? Jag gillade ju din blogg.

Bjuder på gårdagens middag



Eftersom jag älskar att laga mat, så gör jag allt jag gillarJag älskar mat och Libanesiska köket är ett av alla favoriter. Igår lagade jag nötfärsspett, potatisklyftor och fattoush. Till de  lite pita bröd och hummus, som jag bjöd på, nu bjuder jag er på mitt recept enkelt och supergott!


500 g    lammfärs/nötfärs               
salt                                                          
muskot                                                    
                                                                
kanel                                                    
svartpeppar                                               
cayennepeppar                                         
paprikapulver                                            
lök                                                             
vitlöksklyftor                                              
                                                                 
grillspettpinnar                                         
romansallad   
                                          
persilja(mycket)
mynta
rödlök
citron
olivolja
sumak(krydda)
potatisklyftor
hummus
youghurt
pitabröd

1. Blanda nötfärs/lammfärs med några kryddmått muskot kanel, salt, svartpeppar,
  cayennepeppar,paprikapulver,finhackad lök och vitlök. Forma dom på spett, och
  lägg dom på en folieklädd plåt med lite olivolja i ugnen, ca 200 grader. Ca 20 min
  samtidigt med potatisklyftorna.
 2. Pensla olivolja över pitabröden och salta. Rosta de i ugnen tills de fått LITE färg,   
     efter låt svalna. Bryt de sen till mindre bitar.
 3. Fattosuh:
   Hacka romansallad. Persilja mynta tomat och lök finhackas. Blanda de sedan
    ihop med lite olivolja, citronsaft,salt peppar och sumak.tillsätt rostade pitabrödet
     sist.(så det inte blir fuktigt och mjukt)
 4.Hacka sedan mynta och och pressa en vitlök blanda de båda med lite youghurt.
     som en dip!
    Servera allt med färska pitabröd och hummus.

Gokväll



mina vänner. Har vart aktiverad hela dagen idag. Vart i stan, fikat lite, var och käkade lunch, Italienskt blev de, canneloni. Ikväll har vi en av min killes vänner här. Jag har lagat mat och bakat ikväll, är mätt som bara den hela dagen har jag ätit känns det som, men kan ändå inte motstå 1 kg lösgodis som jag inhandlade igår! Spyr väll snart.

Känner mig..



Känner mig sviken av allt jag ger mig inpå idag, trodde jag hade en vänskaplig dejt inplanerad, men tji fick jag. Klänningen jag satte på mig blev på tok för kort! och skjortan är så slimmad så man kan få en tjuvtitt in till bysten.Och inte en enda liten kommentar ens på 2 dagar. Shit. Nu tar jag med mig hunden och går ut. I en annan utstyrsel givetvis.

Uppe innan tuppen.

               

Min killes ringklocka ringde klockan 6.00, sen dess har jag vart vaken. Han däremot sov lungt och skönt ända fram tillls efter 7.00! Skönt för han, men det är jag som är ledig idag. Min lilla hund sover alltid ut när jag gått upp. Han gör en koja i sängen så ligger han kvar där tills jag bäddar, han kurar ihop sig som en liten boll och hans ben ligger helt oförklarligt åt alla håll.

Familjebil?



Blev en jättesnabb promenad i stan, fick med mig en klänning och ännu ett par leggings, börjar känna mig som leggingsdrottningen. Men de är ju otroligt skönt med leggings när magen växer. Vi tänkte även sälja våran bil och letar ny nu. Vi satsar på familjebil. Inget är omöjligt, min kille vill helt plötsligt ha en Volvo!  Trodde aldrig det skulle hända honom, vi var tidigare inne på Porsche Cayenne. Min kille gillar egentligen snabba bilar jag gillar stora. Träffade faktiskt en klockren säljare på volvo i Solna,nästan så vi ville köpa en volvo idag bara för han var så trevlig!(han skulle bli pappa om 9 veckor så vi hade lite gemensamt) om ni ska köpa volvo leta upp han, en musklig trevlig typ. Nu ska vi kika vidare om de blir ngn Volvo eller inte. Familjebil ska det iaf bli!

Nu sticker jag!


En sväng på stan blir det, snabb snabb. På återseende!


Måste även tilllägga att jag avskyr photobooth. Man blir suddig och blek. Hur hanterar man photobooth?

Snart höst!



Jag älskar hösten! det är min favoritårstid i Sverige, inte för varmt, inte för kallt, men otroligt vackert. Och att klä sig på hösten är det bästa, man kan ha de mesta, byxor, klänning, strumpbyxa, alla årstiders kläder kan man blanda in i hösten nästan. Enligt mig. Nu har butikerna också fått in höstnyheter och det får mig att längta ännu mer till hösten, Slog till på ännu en skinnjacka, ännu ett par (annorlunda) leggings, och ett par paljett shorts till festligare tillfällen. En aning svårare bara att handla när man är gravid finns otroligt mycket jag vill köpa men som inte riktigt passar eller kommer att passa mig i höst. Tråkigt men sparsamt märker jag!Eller vi får se hur sparsamt de blir, har väll bara fått en försmak av höstkläder. Hittade även 2 par snygga skor som jag ska kika närmare på i veckan.

Dagens





Tog en promenad vid vattnet idag, så mysigt. Vi försökte också få hunden att simma men han var helt ointresserad av de, han ville bara gå ut för att hämta sina pinnar, gick inte längre än att han hade vatten upp till magen.Larvig.Nu är jag helt slut! Har lagt mig i sängen för att vila lite tills kusin ringer mig för att bjussa på en laxmiddag! Omega 3 mina vänner. Får se vad kvällen har att bjuda på sen, nu ska jag nog ta en liten powernap!

right now!


Mmmm!

Dagens outfit


Linne&shorts: H&M, dammsugare:Philips med feta fälgar.

Gravid vecka 24

                 

Barnet:                                                  

Ca 27cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Innerörat och därmed förmågan att känna balans är fullt utvecklat. Barnet kan nu känna skillnad på upp och ner. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Mamman:

Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.

 


Fredag..

Lejonkungen
Utväxt ett minne blott

Igår var jag super upptagen hela dagen, när jag väl var hemma efter ett frisörbesök så var de fullt upp hemma också, vi skrev lite kontrakt då vi flyttar om en månad!!(underbart) och hade besök, lagade lite mat och sen slocknade jag vid 23.00, Nu ska jag nog gå och handla lite sen kan jag visa upp mina inköp i klädväg genom veckan om det kan vara utav intresse? Ses!

Adriana, Kendra, Gisele,Heidi,Nicole,Ellen,Sarah,Karolina!

                
Mamma mia!

Gravid leg på mammaavdelningarna

Kom precis hem från stan, jag ville ha ngt nytt idag, andvänder alltid tofflor hemma så jag skulle ha ett par nya mysiga tofflor men de hade inte kommit in än. Så då begav jag min mot mama avdelningen på h&m, men som vanligt gjorde de mig skitförbannad, Det är ALLTID slut i storlek S eller 34- 36. Men det som gör mig argast är att varenda gång jag är inne på den avdelningen är jag den enda som är gravid dom andra som kollar eller tar och provar från mama avdelningen är Mammor, inte gravida blivande mammor utan mammor 40+ som blev mammor för 10-20 år sen. Har dom missuppfattat mamma avdelning? Tror h&m måste byta till GRAVID avdelningen. Nu när jag är gravid har jag förstått att det inte är så enkelt att hitta kläder som passar och önskar att man just nu behövde ett gravid legitimation för att handla på mamma avdelningarna.

När byter jag graviditetsmånad?

Har inte riktigt förstått vid vilken vecka man går in i en ny graviditetsmånad, de flesta frågar ju vilken månad man är i när de ser att man är gravid, men ja vet tyvärr bara vilken vecka jag är i, nu har jag efterforskat och jag är i månad 5, men när byter den av till månad 6?7?8?9?

Icandy



Vart hittar jag denna vagn i Sverige?! Jag älskar den!

I think britney left the building, K-fed and girlfriend left us



Kevin har ju även han vart med under Britneys Sverigebesök, han var här med sin tjej och barnen. Min kille träffade Kevin och hans tjej förra veckan då de kom till hans café varje dag, det gick på rutin, så min kille pratade en massa om Kevin, sen stötte jag också på dom, när jag kom hem i fredags och skulle kolla på CSI, tror ni inte det är avsnittet med Kevin då! Kändes som man blev förföljd. Nu har jag inte sett de idag när jag var förbi, inte min kille heller så jag antar att de lämnat Sweden!Jag som ville träffa brittan haha.

BRÜNO


Ang min randiga klänning som det frågades om, som framhäver  magen fint, så var den ett kap på JC ca 200 svenska riksdaler.


Blev en spontan bio idag! Käkade en sushi i stan, sen träffade jag min kära svärmor och min killes syster! Jag och min killes underbara syster fikade lite sen blev de bio, bara jag såg reklam om filmen ville jag se den "Borat was so 2006", haha skrattade en hel del men vissa saker va kanske lite too much. Det sparkade otroligt i magen under hela filmen. Så härligt, nu ska jag smörja in magen och sen mysa med min underbara lilla söta hund.

Godmorgon söndag!



Mad,hur fastnar jag ens sådär på foto?


Godmorgon söndag! Har precis vaknat upp och ätit en härlig frukost som inkluderade några smörgåsar och lite färska jordgubbar med youghurt. Igår var jag i stan nästan hela dagen, kikade lite på zara de har fått in nya kollektionen och jag ångarade mig i efterhand att jag inte slog till på några godbitar jag gillade, det är inte alltid man hittar plagg man kan ha pga av växande mage, så jag borde passat på.Får se om jag orkar leta kläder idag, om de finns kvar vill säga. Jag firade våra 23 veckor med mat från tapasrestaurang och en fika igår, med min älskade. Sen kom lite vänner och vi hade en jättehärlig lördag!

Gravid vecka 23

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

fetal development at 23 weeksMånga studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela
Quattro Staggione

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.
och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

När ska du föda?

Idag var det en tjej som kom fram till mig och frågade mig när jag ska föda!?Fantastiskt och otroligt kul tycker jag, det enda jag hört innan är, det är väll en liten bebismage va? Spontantjejen gjorde mig glad men samtidigt förvirrad, det var ju första gången ngn var så rak på sak så jag blev lite paff. Men kom igen var raka på saken all the time det var ju mycket roligare. Hon gissade till och med hur stor min bebis är nu! Haha underbart kul.

Världens äldsta mamma död


Och fick endast vara mamma åt sina barn i 2.5 år, varför gör man ngt sånt?Barn vid 67 år? Tanken på att veta att man inte kommer att orka med sina småbarn, inte kunna finnas kvar vid dom under deras uppväxt,inte kunna ge sina barn en mammas kärlek, som det kommer att minnas och ge vidare till sina barn, inte kunna se dom växa eller någonsin kunna ge sina barnbarn en mor eller farförälder? Egoismen blir bara större och värre.

Vi och speldosan



Här sitter jag och spelar med speldosan för älskade bebisen i magen, det sparkas för fullt! Hela magen rör sig. Känns så mysigt, men ibland sparkas det ganska hårt så hela jag hoppar till, undrar vad som händer där inne då?kanske en kullerbytta? Är det ngn som testat att spela med speldosa under graviditet och efter?och sett resultat av trygghet i det?

Fikat mina vänner, fikat




Hej på er, är en aning seg idag då jag fikat gärnet. Jag fikade massa idag när jag kom hem så kom min killes vän över och vi fikade igen, mmm jordgubbar brownie och körsbär stoppade jag i mig, nu vill jag inte fika mer på en vecka. Ska laga lite mat nu och sätta på mig ngt mysigt för soffan och tv ikväll. Var inne på Love´s blogg och såg att det var MÅNGA som ligger på föda barn listan där! Va kul att se så många mamma och gravid bloggar också! Men nu måste jag sätta igång me matlagning ses later!

Mamma kläder och cookies


Kom precis hem. Var lite i stan och kan säga att de fått in massa fint på mamma avdelningarna på h&m och topshop, själv har jag alltid otur med att jag inte får tag på de små storlekarna men är man en Medium eller 38 finns det fortfarande kvar mina gravida vänner så skynda er!För det går undan! Till kvällen har jag också en massa godsaker hemma nu som cheesecake, cookies och brownies mmm..Jag är på och provsmakar lite på varje!Snart är jag väll en 38:a och får tag i ngt snyggt på mammaavdelningen.


Nya speldosan!



Hej sötnosar jag har saknat er! Men jag har inte gjort ngt alls i helgen och inte ens haft ngt att skriva om. Ganska empty helg faktiskt. Men nu är jag tillbaka med energi! Idag har jag haft en härlig dag jag och älsklingen tog en fika på mitt favorit café Non solo bar, sen käkade vi en lunch på odenplan! Så har jag äntligen köpt min speldosa till bebis! Den är så mysig man drar i svansen och melodin är helt rätt och lugn och fin inte så "plingig" eller "skrikig" som vissa var, jag har spelat lite för bebis i magen ikväll, fick sparkar som gensvar undra om det betyder godkänd? Min hund tyckte den var mer än godkänd och ville ta den, men de kan han fet glömma. Så jag får gömma den i garderoben när den inte ligger vid magen och spelas!

V22

Vecka 22

Barnet:

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än. 

     
 510 gram

 25 cm

Mamman:
Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för sin föräldraledighet. Men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid. Kanske har du semester eller någon annan ledighet du kan ta ut? Du har annars rätt att vara föräldraledig från ditt arbete i 7 veckor innan beräknat förlossningsdatum

bloggenergi en festlig fredagkväll



Har vart lite bloggtorka, har inte haft ngn energi till att blogga idag, men nu är det fixat var precis och köpte en påse lösgodis,marabou och två läsk! Det lär ju ge mig energi. Va gör ni  denna fredagkväll?

Vi växer!


Jag och bebismagen idag vecka 21

God morgon mina vänner!



Jag har precis ätit frulle och nu är de dags att klä sig och sticka, jag ska lära mig lite nytt idag i arbetslivet! Det var svårt att komma upp idag, regnar och är jättemörkt ute!  Vi kan även ha en frågestund idag när jag är borta, fråga på mina kära läsare om ni undrar över ngt! Så får ni svar på det när jag är hemma igen.

Vad är det med BM i år?babyboom?



Nu kom jag hem! Är en aning trött i benen, blev också lite trött på barnmorske situationen, jag gick till BM idag för att lämna in ett prov bara, känns som jag missar lite hos barnmorskan, med tanke på att mina tider är sällan och ligger dumt till, Man ska visst börja mäta magen hos BM i vecka 20, Jag var hos min barnmorska i vecka 19+? och då mätte vi inte tog inga blodprover, för att se om jag ska äta järntillskott tillex? det var den var 1 juli, min nästa tid är i slutet av augusti, och man ska gå var 4:e vecka? Vad jag har hört av andra ska man gå var 4:e vecka iaf, kanske är det normalt att man inte får sin mage mätt förns vecka 30 kanske är det också normalt att inte få veta om man ska äta järntillskott?också normalt att man går varannan månad? Min BM var förövrigt på semester den 1 juli så jag hade en annan då, inget illa menat mot min bm, hon är såå söt och gullig och trevlig men jag känner mig lite förvirrad nu. När jag var där på inskrivning berättade hon vad vi skulle göra mötena framöver och hur de skulle gå till med blodprover mätning osv men som sagt är jag förvirrad över situationen då det känns som inget hänt? Jag vill också veta om jag följer kurvan och allt annat som gravida i min omgivning berättar om!

Tisdag?Onsdag?

Jag vaknade nyss, helt vimsig, kunde inte rikitgt fastställa om det var tidag eller onsdag?? Onsdag, jag måste rycka upp mig äta en frukost, ska förbi BM snart, och så tänkte jag ta en sväng i stan, morgon runda va skönt.

Mamasjeans och höst

     

            





Börjar bli sugen på höst,(känns som de är höst nu) början av hösten iaf, lär ju köpa lite mammajeans som sitter skönt i mage och höfter nu,hittade lite på asos som jag gillar, även lite fina amningsbehåar lär ju behövas later, när jag kollar på ex.h&m, så är det oftast bara små storlekar kvar, på de som är lite finare. Och på kläderna är det bara stora storlekar lämnade kvar  haha hur funkar detta.Men jag hittade lite godsaker jag gillade på nätet, det fanns faktiskt Mycket jag gillade men kan inte visa allt.Måste vara lugn.

STORT TACK TILL JENNIE FÖR MIN NYA DESIGN!

Ni kan hitta designskaparen här! Jennie !

Good morning!

Good morning! Hunnit med ganska mycket den här morgonen, håller på att tvätta vart ute med byrackan i regnet och gjort frukost, sov väldigt dåligt i natt, drömt massa läskiga drömmar, Zeynep måste nu ta fram boken så vi får se varför jag drömmer på detta viset? Och varför kommer jag ihåg mina drömmar(även fina & bra) Varenda natt när jag aldrig brukade komma ihåg de innan jag blev gravid?

Testar testar vid bloggdesign

testing testing

Kom nyss hem!..


                           
              

Kom nyss hem! Har vart lite överallt idag!Jag ville hitta en mjuk speldosa, men jag hittade ingen så när jag väl åkte till babybutiken, fanns den inte kvar?!dom bygger visst om, eller så var jag vimsig och helt fel ute. Jaja, fick med mig en Cacao butter från bodyshop igen. Rean gör mig så trött att jag orkar inte ens gå in i butiker längre, var inne på zara och det kändes mer som en match mellan Hammarby och Djurgården utspelade sig där.People get crazy, på rea. Ovanligt mycket folk i stan idag också, är det pga semester kanske?

Buon giorno!

                     

Har vaknat upp ätit lite frukost varit ute med hunden, massa aktiviteter på morgonkvisten! Nu sitter jag och kollar på Doctors på 4:an, Idag handlade det om Octomom,(om de nu var så hon kallade sig),låter logiskt för mig, åtta på grekiska och mamma, hon fick ju åttlingar helt otroligt vilka risker hon tog! Hon var som en katt eller hund nästan, som föder kull. Idag har jag inga planer, får se vad dagen leder till! Ska in i duschen nu och göra mig start redo för dagen!

Är det bara jag som stelnar av obehag när jag får en sammandragning?

?

Lång promenad i slowmotion

 
                           

Var nyss och tog en lång promenad med hunden,en långpromenad för min hund är ca 30-45 min. Och då har han försökt vända och gå hem ca 5ggr redan. Han är en slöis när det gäller långpromenad.Men annars har han energi för för oss alla. Det lär ju nästan behövs för jag har blivit långsam, går sakta man blir så andfådd om man förösker gå snabbt nu för tiden.Nej ni idag har jag en riktig tråk dag, nu ska jag städa!Igen..

Godmorgon underbara


Jag börjar min morgon med en  jordgubbsfrukost.

Förfesten är slut..



Skippar självaste festen och går direkt in på efterfest som idag är sängen.

Babyland och IKEA



Det blev titt idag iaf. Vi KOLLADE in både babyland och ikea. Blev ganska besviken på ikeas sortiment, vissa saker var helt okej, men det var inget idag som verkligen tilltalade mig.. eller jo en spjälsäng på babyland men nog om de. När vi var på ikea träffade vi en granne, hon är en helt otrolig kvinna så pratglad och härlig, hon sa att jag skulle köpa en "speldosa" i form av en mjuk nalle eller liknande, för att spela den vid magen varje dag så när bebis är här så känner den sig lugn så fort man spelar med den, när den är ledsen eller ska sova till exempel! SÅ BRA TIPS! Jag delar helt enkelt med mig det till er andra gravida!

Roadtrip och wok?





Här är jag och bebis mage idag. Vi tänkte åka och kolla lite på sortimentet av spjälsängar och skötbord osv. men min killes pappa var nyss här och han berättade att det betyder otur, vet inte om han menade otur att köpa nu för titta lär väll inte vara ngt problem, jag vet inte vi får se hur de blir med den saken, men vi ska börja dagen med wok idag. Inte nog med det så vill min kille åka till andra sidan Stockholm för en wok idag, okej roadtrip.

V21

Vecka 21

Barnet:

Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Den första avföringenbörjar på så vis bildas i barnets tarm. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen. Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut.

Mamman:

 

Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare. 
Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar. Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten? Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum. Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna, innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare. Körtlarna på vårtgården blir också mer markanta där de sticker upp lite ovanför ytan. 

 


Idag hookade ...

Idag hookade jag upp med min Ice Cappucino igen, så var jag loite i stan med min kille. På vägen hem stannade vi och käkade på Linas bar i Fridehemsplan, jag älskar deras fläskfilé med grönpepparsås, där mötte vi massa vänner som hade spelat volleyboll idag! Det blev en trevlig gemensam middag, nu känner jag mig stressad i kroppen och sugen på frukt, jag har bara en melon hemma. Vill ha jordgubbar.. jaja vi får se hur vi ska lösa de här lilla problemet.

Ain´t no sunshine

Vaknade nyss och tog ut hunden det var varmt men mörkt ute, Och nu helt plötsligt åskar det, och blixtrar och regnar! Det öser verkligen ner! Palatset igår var helt otroligt, jättefint. Vi flyttar till en större lägenhet i augusti, och lägenhet är ju inget efter man vart i det huset! Haha! Vi kom hem klockan 1 igår natt jag var helt slut vilken dag. NU KAFFE!


Lång dag!

                                  

Mina ben värker jag kom nyss hem från stan!Blev sen lunch lite shopping och glass på the one and only Montis, Och snabbt går det, för nu ska jag iväg igen, vi ska visst till ett palats nu, haha! Ja de va faktiskt det min kille sa, vi ska till ett palats, känns spännande.

Jag klarar inte av sola-sig positionen!


Jag har  mer blod i kroppen nu. Det kokade nog nu när jag var ute jag fick panik, svettades,blev vimsig och att alla snuskiga kryp ville flyga på mig gjorde inte saken bättre jag kunde inte riktigt vara stilla,och hunden sprang iväg hela tiden,jag efter.Jag klarar helt enkelt inte av positionen sola sig i solstol. Jag gick hem och städade lite istället, berättade än en gång för min man att man kan lägga tillbaka saker man tagit fram i onödan.Så slipper jag städa hela lägenheten 5ggr om dagen. Jag blir sur när jag är överhettad märker jag man blir jobbig när man är svettig, jag behöver en dusch nu sen ska jag ta en sväng i stan, köpa mig en Ice Cappucino på 7-eleven, den är min favorit, jag drack en liknande i Cypern varje dag, den är sötare och mer krossad än frappe. Det blir nog bra, det kommer höja mitt humör. Vi ses i en gladare eftermiddag!

Good morning sunshine!


Jag kollar in mega väder programmet på mobiltelefonen och det brukar stämma in perfekt, det säg att det här är den sista soliga dagen.. att de ska bli lite sol och regn men att nästa vecka börjar bli lite kyligare, så jag kanske ska passa på att vara ute i solen idag, hela dagen om jag orkar!Jag kör på solskyddsfaktor 50 den här sommaren! haha (15 eller 25 kanske räcker), som gravid ska man ju passa sig för solen då man kan få  pigment fläckar!

Discomagen, jag känner och ser!

Hela jag hoppade till när magen rörde sig, jag känner en spark och jag ser den! Sen har jag setat och tittat på magen när den rört sig  i ca 15min nu det tar inte slut, det är fest där inne tror jag! Helt fantastiskt när jag kan se och känna på samma gång, det blir bara bättre och bättre!

Min blogg behöver en make over

Är jag den enda personen som inte kan göra en snygg blogg? Jag valde en färdig färg/bakgrund och jag kan inte ens lägga in en bild på mig själv där i kanten.. JAG BEHÖVER EN DATATEKNIKER ELLER BLOGGSTYLIST!

förmiddagen..


Gamla bilder från en  förfest hemma hos mig med tjejerna jag hälsade på idag :)

Efter barnmorskan promenerade jag
 förbi två kompisar som öppnat  en salong, jättefint hade dom gjort det, borde haft med mig kameran och fotat lite men så glömsk jag är! Vi utbildade oss till frisörer samtidigt, och dom är så härliga tjejer! 

BM

Har lite bråttom nu på morgonkvisten ska iväg till barnmorskan, slänger i mig en frukost och solen är borta idag.Min barnmorska har tagit semester så jag ska få ha ngn annan idag, känns underligt, min barnmorska är så lugn och snäll och söt. Idag ska jag vägas också,är dags med det nu.

RSS 2.0