JULPYNTA/ADVENTSPYNTA

Eftersom jag inte har något julpynt och inte tänker handla något förrän imorgon, så julpyntar jag min lilla Isabella. Hon är en liten tomtetjej idag! Trevlig första advent önskar vi!


Godmorgon första advent!

Idag vill jag julpynta! Men eftersom jag ibland kan få lust att rensa här hemma och vi inte har allt för mycket plats för förvaring så har jag kastat pyntet från förra året! Tänkte antagligen att det är bara att köpa nytt! Men nu när jag är mamma så känns det roligare och seriösare med mitt pynt, så nu måste jag ut och köpa nytt helt enkelt. Fantastiskt.Och till de som undrar svarar jag här,

Ja! Jag knåpar på en förlossningsberättelse!
Nej, jag har inga extensions. Mitt naturliga hår.

Väga sig

Det har min lilla fått göra idag när vi hade BVC på hembesök! Vi vägde henne även hos barnmorskan redan i tisdags, och hon går bara upp, så det känns underbart men man kan ju börja undra om det är grädde jag har i brösten! Jag vill också väga mig men dessvärre äger jag inte ens en våg. Hade nästan lust att kasta av mig kläderna och lägga mig på vågen bvc kvinnan hade med sig idag. Jaja får väll åka förbi el giganten eller liknande och prova en våg för att stilla min nyfikenhet! Nej nu ska jag bjuda min underbara dotter på middag!


Thank u

En snabb bild på mig och hjärtat, vi har lite bråtttom, ska iväg och handla lite! Men ville tacka för alla grattis! Tack tack tack.. Dom värmer!

Vi ses i eftermiddag!

Mitt hjärta

är nu på utsidan av min kropp. Vi mår underbart och myser för fullt i vår lilla familj. Tack för alla underbara kommentarer.


Snart så

Jag softar vidare och väntar på att min man ska komma hem, han verkar inte förstå att det är på gång. Jag har nu haft värkar till och från hela morgonen. Min svärfar är här, och jag vågar inte säga till honom att jag har värkar för då kommer han bli stressad. Hunden verkar också lite stressad som att han märker av något. Känns overkligt, det känns som att det ska gå över snart och att jag blivit lurad av förvärkar! Hur känner man skillnad på förvärkar och riktiga värkar ni som känt på båda!?

Jag känner mig hur lugn som helst fortfarande iaf!

 


Vad är det som händer mig nu?

Godmorgon, jag vaknade runt 04.00 imorse igen med den där smärtan i svanken. Eller krampen, eller vad jag nu ska kalla den, den krampar och smärtar! Med ett tryck nedåt. Den har kommit och gått nu sen dess med ett par minuters mellanrum. Jag vet ärligt talat inte vad som händer? Är detta en början? Eller kan det vara förvärkar? Jag vet inte ännu, men nu ska jag fortsätta min frukost och se hur det fortsätter.

Barnmorskan och 5 days to go!


Ja då har förmodligen det sista barnmorske besöket avklarats idag då!
Jag hoppas det iaf, hur mycket jag än tycker om henne så vill jag komma dit för att visa upp min lilla tjej nästa gång istället! Det ville hon också! Så vi mätte lite lyssnade på hjärtat och pratade förlossning! Och den här gången behövde jag inte väga mig sa hon, det var oväsentligt. Önskar jag hade vetat det innan jag ställt mig på vågen glad och skit tung när jag kom dit. Jag tror inte jag har gått upp ett gram förns jag väger mig, samma sak varenda gång. Jag ser liksom inte alla kilon ta över mig! Eller så kanske jag behövde dom lite. Size does matter. Nu ska jag ta det hur lungt som helst, så att oxytocinet frisätts i min kropp och en förlossning sätter igång! Kan ju alltid hoppas. Blir ett väldigt tjat, har jag väntat 9 månader så kan jag väll vänta 2 veckor extra om hon vill stanna lite till!

Hej på er


Bebisen trivs i magen fortfarande. Hoppas hon tröttnar där inne i mörkret snart.
Mitt samtalsämne nr 1 nu är ju allt om att ha barn, att föda barn, att bära ett barn, ja ni förstår. Fantastiskt tycker jag, sen är inte alla lika pratglada i det, men när någon vill berätta för mig om deras erfarenheter kring detta så är jag idel öra! Fina Cecilia har gett mig otroligt bra energi kring ämnet. Allt låter så fantastikt när jag lyssnar på hennes förlossningsberättelse. I fredags så förklarade hon också smärtan man känner. Det gör så ont, men man dör inte.

Sen får man tolka det hur man vill. Beror ju helt på hur man är som person, positiv eller negativ.
Så länge man överlever kan vi ju vara positiva.

Vecka 40

Barnet:
Ca 50-52 cm och 3.5-4 kg. Barnet fyller ut hela din mage. Allt är klart. Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött? Förvärkarna påverkar livmoderhalsen att mjukas upp och kortas av. Ändå är det inte konstigt om du får vänta ytterligare en vecka eller två på ditt barn. Glöm inte att det är helt normalt att passera utsatt datum för förlossningen. Det allra bästa för både dig och barnet är att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till. 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38. Även om det kan kännas hopplöst tungt att passera sitt förlossningsdatum kan det vara en tröst att veta att 90 procent av allt kvinnor som passerar vecka 40 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen.
Mamman:
När förlossningen väl startar kommer du att förbruka ungefär 500 kalorier i timmen. Det är ett maratonlopp att föda barn och det är en bra tanke att du skall förbereda dig för ett sådant. Vila mycket, ät bra och lagra kolhydrater så kommer du att orka bättre. Förbered dig väl och kom ihåg att din kropp är skapt för att föda, bara du låter den. Möt den första värken med mod, tillit och fokusera på din uppgift. Du har något stort och överväldigande att se fram emot. Att föda är en sak. Men det är först efteråt, när barnet äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar. Nu är ni mamma och pappa!
Lycka till!

Kan inte tro det är sant! Vecka 40 är här. Kom ut nu kära du.


Färska bilder tagna nyss!39+0Här sitter

 

jag med mina puffiga axlar och min puffiga mage och ser ut som någon Star Wars skådis. Jag vaknade klockan 04.00 i morse och låg vaken i 2 timmar för det gjorde så galet ont i svanken. Det enda jag kunde tänka på var 'nej snälla, inte på fredag den 13:e'. Sen måste det ha gått över eftersom jag somnade om. Men nu är den här igen det gör så ont i min svank. Känns som kramp men med en galen smärta. Magen är lika hård som sten också. Nej nu vill jag nog gråta en skvätt. Usch vad känslig jag blev.

ONT!

9 months turn in to 9 days

Och så undrar man hur lång ska väntan nu bli? Blir den 9 dagar? mer? eller mindre? Eftersom min mamma och min syster varit snabba med att föda innan beräknad BF så trodde jag skulle ta del av det lite också, men med mina 9 dagar kvar så har jag nu väntat längre än va de fick göra. Men med tanke på magen som sjunkit mycket så känns det ganska nära. 9 dagar är NÄRA!


Shoppa höggravid

Inte det roligaste att shoppa till sig själv på slutspurten av graviditeten direkt, men jag hittade en tröja igår som kändes fantastisk både nu och kommer nog att göra det efteråt också. Min kille tyckte jag var konstig som köpte "en så stor" tröja när jag ska föda när som helst! Han är ganska rolig han, fick förklara att det tar ett tag att komma tillbaka till vad man hade innan, eller snarare vad man inte hade innan! Om man ens gör det hehe.
Tack för all hjälp och alla bra svar om BB väskan, jag har nu packat den men fyller väl på med lite sånt man kommer på under tiden också!

BB väska

Ja jag känner mig lite seg på att packa BB väskan, men när jag nu hittade en lista på vad man ska ta med sig där i kändes det som otroligt mycket. Behöver jag en resväska för BB vistelse?! Hjälp mig nu vad ska jag packa ner?


Just nu väntar

jag på att de här 2 sötnosarna ska möta upp mig i stan! Kan ju inte bli trevligare just nu! Det blir min måndagsaktivitet.


Jag är här


Och min bebis är inte ute än.
Jag väntar och jag längtar. Jag följer mina gravid bloggar för fullt och det känns nästan som de som har närmare 100 dagar kvar till BF känner förlossningen närma sig mer än jag som runt har 10 dagar kvar! Ja vet det låter bittert men ni alla har förvärkar och känner i kroppen att det är på gång, att det närmar sig osv.KUL! Kanske är jag inte så känslig. Kanske tar jag inte mina förvärkar på allvar, eller så har jag inte riktigt förstått att det är förvärkar som försigår i kroppen! Men snart är hon här iaf. Jag längtar med ett lugn i kroppen om att snart så. Var på ett UL tidigare i veckan pga mitt stora SF mått.(som numera är heeelt normalt efter att magen sjunkit) Jag såg min underbara där inne igen, det var otroligt, hon var inte stor kommer vara ung 50 cm och väga närmare 3500 om hon kommer ut till den 21 som beräknat. Nu vägde hon ungefär 2900gram! Fantastiskt, vilka kunskaper. Hon lipade där inne och rörde sina plutiga läppar massor. Fantastiska känslor i min kropp.

Bilder från idag vecka 39! (38+0)


Graviditetsvecka 39

Gravid vecka 39

Barnet:

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma:

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

 


God

Söndagsmorgon. Jag har nu städat här hemma, as usual. Och tänkte som vanligt bege mig ut för att inhandla saker som behövs. Jag måste hitta fina sängkläder till spjälsängen, men finner inget som faller mig i smaken direkt. Var kan man hitta något? Jaja nu sätter jag fart, byeee

 


RSS 2.0