Ångest

Jag kan inte läsa Tyras blogg. Det går inte, jag får ångest. Bakis ångest. Usch jag får bakis ångest åt henne.

Graviditetsvecka 38

Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föderi den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.

Mamman:

Hos rökande mödrar ses ofta kalkinlagringar i moderkakan. Följden blir att den inte fungerar lika bra. Nu när barnet behöver extra mycket näring kan det hämma tillväxten och kanske leder det också till att barnet inte orkar med ett förlossningsarbete lika bra som den annars skulle ha gjort. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.

V.32                              V.36                           V.38

 


Alla gillar vi nya mattan


Om inte minst byrackan!
Han ligger och ålar sig och intar konstiga positioner på den sen vi kom hem och rullade ut den! Jättemysig för oss alla. Köpte med mig en bunt gladioler också. Men ingen pumpa dock. Nästa år!Imorse gjorde jag något

som skiljer sig från andra mornar. Jag var och tog lite blodprover, glukosbelastning, det innebär att jag inte fick äta eller dricka ngt från 22.00 igår kväll. Klockan 8.30 tog jag ett blodprov sen drack jag en liter socker vatten och sen fick jag bara sitta stilla i 2 timmar för att vänta på nästa blodprov. Yr och illamående blev man. Jag som är van med frulle mellan 7-8 varje morgon. Men nu var det gjort. På måndag får vi se hos BM va de blev för svar, lite förvirrande med detta prov eftersom mina sockervärden varit superbra. Men med tanke på att mitt SF mått var lite större så var jag tvungen ändå. Kanske bara är en jättebaby i min mage!? Nej det tror jag inte heller. Dum SF..
Nu ska jag åka och köpa mig en ny matta ( ja den mattan min man lovade mig redan för läääääänge sen) och lite gladioler (om de nu heter så) och kanske en pumpa! Ses

 


Jag stödjer rosa bandet

Gör ni också det? Jag undrar varför det är så mycket fokus på just bröstcancer. Med tanke på all hemsk cancer som finns så är det brösten som tar den största uppmärksamheten. Eller? Jag kanske borde kollat på galan igår för bättre koll. Men mammas pojkar..Ja vad ska man säga.

Hola

mina bloggvänner! Jag har haft otroligt mycket på senaste tiden, men nu känns de som att det mesta är på sin plats. Lite små saker kvar. Jag har precis skruvat spjälsäng tillsammans med min underbara svärfar. Efter det kikade vi på en film med hans favorit skådis Steven Seagal på tv1000. Eller han tittade mest, jag har sprungit i tvättstugan, diskat, plockat och tittat lite emellanåt. Nu är jag heeeeeelt slut. Innan allt detta spatserade jag och min gigantiska mage omkring på stan i 2-3 timmar. På väg hem gick jag in på Waynes Coffee och köpte mig en latte för extra energi, och tjejen i kassan made my day rent ut sagt. Jag måste verkligen säga att du passar så bra att vara gravid! Det var vad hon sa till mig. Tack kära du, du fick mig att le resten av dagen.Dåligt av mig

Ja, jättedåligt bloggande på senaste tiden. Men har varit ganska ointressant och inte haft ngn inspiration till att skriva något. Idag kan vi hoppas på bättre blogg. Men först ska jag nu ta mig till NK och leta efter en ny jacka som ska hålla mig varm denna vinter!

Bjuder på en galen bild. (det enda jag hade att bjuda på!)


Graviditetsvecka 37Barnet:

Ca 2.8-3 kg. Nu räknas barnet som fullgånget. Om förlossningen startar gör den det i tid, varken för tidigt eller för sent. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.
Mamman:
Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.

Okej, då går man nu in i vecka 37. VECKA 37! Går det inte lite väl fort tänker jag? Även fast jag är en aning trött på att vara gravid nu och mer än gärna vill träffa min bebis, men det finns massor av saker jag skjutit på och tänkt att det är ingen brådska, jag hinner det är många veckor kvar. Vecka 37, nej det känns inte som att det är många veckor kvar alls nu, kan ju även bli 5 veckor men man vill nog känna sig säkrad med att ha saker klara innan dess. Man vet ju aldrig när hon vill komma ut till oss. Jag tror inte magen växt särskilt sen förra veckan men den måste ha sjunkit en aning för jag har inte haft ont i revbenen på hela veckan, och det måste ju betyda att den inte ligger i sitt högsta läge längre! Annars mår jag fortfarande underbart, och det tror jag hon också gör där inne!

Plötsligt blev det

roligt att vika kläder efter att ha tvättat hela gårdagen! Iaf dessa små söta plagg. Insåg att våran bebis endast fått rosa och vita kläder än så länge så jag slog till på ett par mörka jeans leggings och en neutral unisex pyjamas och en supersöt leopard dräkt! Ett par röda julskor fick också åka med..och rosa och vita strumpor haha!


Sugen på

ett mörkbrunt hårsvall i höstmörkret!


De här två är min nuvarande färg i 2 olika ljus. Förvirrande färg.


Trosa

Häromdagen när jag åt lunch så konverserade jag med en kvinnlig bekant i 40-års åldern. Plötsligt frågade hon mig om jag sover utan trosor?! Haha det var nog den konstigaste frågan jag fått på ett bra tag. När jag går därifrån möts jag av den här skyltdockan i Triumphs skyltfönster. Det är bara troskanter. I mitten av "kanterna" satt det en puss mun. Fin. Undrar om denna räknas som trosa om man sover med den?


En strandad val?

Nej det är bara jag som landat på soffan

Bjuder på en romantisk bild med hunden också när jag ändå är igång.Tipsa mig!

Någon som vet var jag kan hitta fin babyinredning sängkläder, spjälskydd, babymobil osv.?


Domningar i låret!?

Nån mer än jag som känt av domningar i låret? Det har kommit och gått sen förra veckan och är otroligt obehagligt! Gör lite ont men mest obehagligt som sagt. Endast i mitt vänstra lår, och hon ligger nu med ryggen åt vänster så jag antar att min bebis ligger och trycker på någon nerv.

Pottery barn

Tänk om det fanns tillgängligt i detta avlånga land.

 V36 VS V41

Kom nyligen från min BM. Magen växer väldigt väldigt bra, alltså växer vår tjej också på bra, mitt SF mått var nu 36! Det motsvarar ocskå vecka 41 sa min  bm, Jag såg nog mer än chockad ut när hon sa det, men hon förklarade fint att det är normalt ocskå och att det beror på hur bebisen ligger och hur man bär barnet, jag är lång och bär henne "framåt"och mina värden är superbra sa hon. Framifrån syns det knappt att jag har en gravidmage! Många säger att jag har en ganska liten mage, så gissa om jag då får en liten chock när jag hör vecka 41.. Det börjar nu närma sig med stora steg!


36 weeks so far, 35 days to go!


Vecka 36

Barnet:
Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.
Mamman:
Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

Jag håller faktiskt inte med Liberos gravida mamma helt, visst känner jag mig mera andfådd osv men jag hade aldrig trott att jag skulle känna mig såhär som höggravid! Jag känner mig i stort sett som vanligt, förutom att jag haft ont i revebenen den senaste veckan, men annars kan jag nästan glömma bort att jag faktiskt är höggravid!  Jag trivs och gillar läget nu fast jag längtar otroligt till vår bebis bestämt sig för att komma ut. Och hittills har jag mått underbart som gravid!

Fredag hela veckan

Nu har jag precis läst 100tals bloggar. Och det var en väldans tjat om fredag! Fredag fredag fredag. I Sverige lever vi verkligen för helg märker jag. Då njuter vi alla extra idag när det är fredag! Även ni som ska upp och jobba imorrn tycker jag ska njuta av fredag också! Jag åker iväg en sväng med min man nu på lite ärenden, sen firar vi fredag! Festliga fredag!

Hoppas jag föder på en fredag också.


Back

Bloggen har varit nära konkurs de senaste dagarna, jag har bara inte haft varken tid eller ork. Jag har bara orkat läsa andras bloggar. Haha, ska ta och föna håret nu sen blir det att gå ut i friska luften för jag känner mig galet varm här hemma. Inte nog med det så spricker jag nog snart.. Revbenen tror jag redan har spruckit! Fruktansvärt ont i revbenen. Ses!

v.32                                                 Imorgon går jag in i v.36

Jag känner

mig framtung. Magen är gigantisk på min kropp nu!(försöker fånga det på bild) Jag kommer också på mig själv att jag andas tungt och flåsigt av att röra mig från ett rum till ett annat. Så nu går ja ut och flåsar i friska luften. Övar motion kan man också kalla det. Jag har setat inne alltför länge nu och väntat på min fantastiska kille som lovat mig en ny matta dagen till ära. Han är hopplös att smida inredningsplaner med, så länge de inte innehåller motorik och elektronik så får man handla sina lovade presenter själv.


Socker

söt, det är vad jag kallar denna lilla tjej!

Och bättre blev det när jag bad henne ge sin mamma en stor kram! Haha!

Och sockerberoende är nog något jag lider av för ett antal ggr om dagen behöver jag stoppa i mig sötsaker. Nu sitter jag med en Cappucino, en morotskaka och en muffin.

 


God morgon Måndag

Dålig updatering. Jag vet, men nu blir det bättre, hoppas jag även får med ett och annat foto på Johanna idag, för det är där jag ska befinna mig. Annars kan jag uppdatera er om att igår fick jag smaka på graviditet! Tror bebisen nu förbereder sig för vad som komma skall för det gjorde ont, långt ner. Hela långa dagen, inget jätteont med det kändes. Jag fick en känsla av att hon förbereder sig. Ses senare mina vänner!

Inte för att

jag är någon sjusovare direkt men min granne spelar opera 7.30 en söndagsmorgon. Opera 7.30?

Igår kväll..

Var det ju väldigt festligt! Vi startade kvällen med alldeles för mycket grekisk mat, och avslutade den på ett tapasställe med drinkar kaffe och glass. Underbart.


Graviditetsvecka 35


Barnet:
Medelvikten är 2.5 kg och längden 46 cm. Längden på lårbenet är 66 mm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark. Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.
Mamman:
Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.

Gårdagens ljusa

Gårdagens ljusa timmar avslutade jag med min söta jycke på promenad som var den mest färgglada promenaden hittills denna höst. Men det var efter jag hade börjat min dag med att besöka Sandra och hennes söta 3 veckors tjej!Läste

ett milslångt inlägg hos Stina Lee idag, Där hon tycker att man fokuserar för mycket på graviditeten, och inte vad som händer därefter. Lätt för henne att säga nu tycker jag, vi alla lever ju i nuet och det är väl fint att vi lägger så mycket fokus på just graviditeten med målet förlossning. Hade vi inte fokuserat så mycket på förlossningen så hade det inte funnits profylax kurser som fick Stina Lee att hjälpas andas genom värkarna till exempel. När man är gravid så är ju målet förlossning, vi längtar efter att vår bebis ska komma ut. Vi känner ännu inte till känslan efter förlossningen. Det enda vi vet är att det ska vara det underbaraste man kan uppleva. Men än har vi inte nått dit. När bebisen kommit och man känt den underbara känslan och nått sitt mål att föda sitt barn så tror jag att utav mänskligheten man sätter upp nya mål som att barnet ska må bra, amning ska funka, osv osv och allt detta ligger i människans natur omedvetet. Men när man fött sitt barn så kan man ju prata ur en helt annan synvinkel och att lägga extra fokus på hur det ska gå att göra nr 2 på toa efter förlossningen känns svårt att fokusera allt för mycket på under graviditeten. Jag glömmer aldrig svaret jag fick när jag ställde den frågan till en kvinna som nu har 3 barn. Hennes svar var, man vågar knappt göra det, det känns som man fått världens box i arslet.

Höst?

Ja det sägs ju så, dessa höstiga träd gjorde min höstdag komplett med mina höstiga skinnbrallor och min höstiga ylletröja.

 


INKÖPSLISTA!

Hittade en inköpslista till gravida! Detta ska alltså finnas till hands hemma när bebisen är här. Nu är det runt 40 dagar kvar tills min bebis är beräknad. Jag har inte kommit långt på listan, min kille gillar att spara allt till sista sekund, medans jag är lite mer av den typen som planerar och vill ha allt klart i tid. Nu känner jag mig stressad!!!PANIK

Kläder för inomhus:

(X)4 par omlottröjor eller bodies (omlottröjor är lättare att använda i början eftersom du inte behöver trä dem över barnets huvud)
(X)4 par bomullsbyxor
(X)4 par strumpor
(X)4 par sparkdräkter.

Kläder för utomhus:
( )mössa för årstiden
(X)2 par tröjor för årstiden
(X)2 par byxor för årstiden
(X)vindtät overall om det är kallt
(X)2 par sockor om det är kallt

( )2 par tumlösa vantar om det är kallt.
För skötseln:
( )badbalja
( )badtermometer
( )barnolja (några droppar i badet gör att barnets hud inte torkar ut)
( )skötbord eller skötplats
(X)frottéhanddukar gärna med huva
( )blöjor
( )en tvättbunke för den dagliga rengöringen
( )tvättlappar
(X)bomullsbollar eller bomullsrondeller (bra för rengöring av ögon, öron och hals)
(X)bomullspinnar (bra för rengöring runt naveln, innan den läkt)

( )trubbig nagelsax
( )hudsalva för blöjutslag på stjärten (vi rekommenderar Inotyol som säljs på apoteket)
( )febertermometer (köp en digital termometer som används i stjärten).
För maten:
( )bröstpump
( )2 nappflaskor som också kan användas som förvaringskärl (flaskorna bör passa till bröstpumpen)
( )flaskborste för att diska nappflaskorna med
( )ev mjölkpåsar (om du vill frysa in mjölk).
För sömnen:
(X)korg, vagga eller spjälsäng med spjälskydd
( )madrass
( )madrasskydd med plastad frotté
( )1 filt eller tunt täcke
( )2 underlakan
( )2 påslakan
( )2 nappar (börja inte med napp innan amningen fungerar som den ska)
( )ev en mobil för sängen.
Övrigt:
(X)barnvagn inklusive regnskydd och bäddutrustning
(X)insektsnät till barnvagnen om det är sommartid

(X)åkpåse om det är kallt
(X)skötväska
( )babyskydd till bilen
( )ev bärsjal eller bärsele
( )ett par mindre filtar är alltid praktiskt att ha.
För mamma:
( )amnings-bh
( )bh-inlägg
( )bindor
( )ev bröstvärmare
( )ev amningskudde

Just nu


kan jag inte motstå hollywoodfruarna

Måndagen

Började hos Barnmorskan idag! Underbart, Allt såg bra ut som sist och min baby växer på bra! Hon ligger fortfarande med huvudet ned, rörligt. Fick också bekrfätat att det var lite förverkar jag fick känna på häromdagen! sen blev det lunch och lite shopping på stan, jag kan knappt gå till stan utan att komma hem med ngt från Zara, haha alla som känner mig vet. Killen fick med sig shopping också, jättemysig dag med underbart väder, Soligt hela dagen, så till och med sommar solisarna fick hänga med i höstsolen.


Jag hade sinpajen på och pistoler på fötterna!

Dumheter

 

Det här inhandlade jag på H&M´s mamma avdelning häromdagen. Ett perfekt hemma set tänkte jag, Idag var det kallt, jag skulle ut med hunden och drar på mig mys dressen supernöjd, den kändes härlig. Men, det var hål i rumpan på byxan! Fy fasen vad surt så nu fick jag byta ut sköna byxan mot ett par kyliga leggings.

kanelbulle

God dagens mina vänner,  kanelbullens dag idag läste jag precis! Wonder why? Jag åt iaf nyss tre muffins. Har tyvärr inga kanelbullar hemma, och inte orkar jag baka några idag heller. Jag har blivit otroligt trött. Otroligt. Ingen energi på flera dagar! Jag är inte trött så jag kan gå och lägga mig och sova mitt på dagen, har aldrig kunnat sova på dagen, men jag har bara ingen energi, så sov jag oroligt inatt vilket resulterade i lite sömn. Hoppas ni alla andra mår bra! Och har fullt av energi att göra av med! Jag återkommer snart..förhoppningsvis med energi!


Välkommen graviditetsvecka 34


Barnet:

Ca 2-2.4 kg tung och omkring 42 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt. För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är över huvud taget vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.

 


T G I F N


Thank God It´s (fuckin) night!
Jag är helt slut! Har vart på stan alldeles för länge idag, benen är så trötta. Min älskade gav mig present, en mysdress och en rosa mysmorgonrock! Jättemysigt va. Sen har jag nu rensat en garderob som ska ut härifrån imorgon, vikt en massa tvätt och bäddat rent i sängen. Tagit en dusch och äntligen slappnar jag av på soffan nu i min mysiga morgonrock! Det finns ett antal samtal jag skulle ha ringt tillbaka ikväll till mina nära och kära men jag är nu så trött att jag orkar inte ens gå för att hämta telefonen och ringa. Förlåt, ringer er imorgon!

Morgonrocken är helt klart på.


God morgon

Mina vänner! Godmorgon ni som läser mina inlägg! Jag skriver inga milslånga inlägg, men det är ganska solklart ibland på kommentarerna att många väljer att kolla på bilden, strunta i de 2 raderna under bilden och kommentera om ngt jag skrivit i det 2 raderna under bilden! Ganska kul, Jag läser inte alla inlägg i de bloggar jag följer eller bara råkar komma in på ibland. Jag läser oftast inte för att de är sjukt långa inlägg som skrivs, och då väljer jag att bläddra runt och kolla på bilder, läser rubriker och ser om ngn rubrik lockar mer än ngn annan, så läser jag gärna det inlägget med mest lockande rubrik! Men igår så satte jag mig och läste igenom de milslånga inläggen som hade skrivits, det var faktiskt mycket intressant,det handlade egentligen inte om ngt jätteintressant MEN jag fastnade lite extra för bloggarna jag vanligtvis följer varje dag. Nu följer jag dom bara bättre!

Han är bara för söt.


Fullkornsgodis? C vitaminrik vingummi?

Sitter och läser lite av mina dagliga bloggar, läser just nu om blodpudding c vitaminer järn och nästa blogg fullkornspasta, fullkornsris, osötad youghurt yaddi yadii, kommer på mig själv att jag sitter och rensar denna skål med inte så vitaminrika saker, inte så järnrika heller och sist men inte minst inte alls ngt fullkorn. Fan tänker jag, jag vill också njuta av att äta fullkorn frukt och blodpudding just nu.


Lovely

Igår var min Lovely Mama hos mig, jag utförde mina frisörkunskaper sen var vi och handlade. Min mamma är lite galen på baby avdelningarna, hon vill köpa ALLT! Jag fick säga till flera gånger att nu behöver du inte köpa mer! Lilla tjejen har iaf en massa från mormor redan nu! Allt detta fyllde mormor på med igår i garderoben!

RSS 2.0