Datasnille


Tänkte försöka mig på att andvända ngn funktion som finns i datorn, Så väl inne i iPhoto hittade jag röda ögon funktionen som då ska ta bort röda ögon. ja det gjorde den ju, men det slutade med att min bild vart förstörd, och jag fick ett par trendiga brillor. Fashionista.

Last night

Spenderade jag med min älskade vän och våra juckhundar. Bildkvalitén var på topp.


Andras spekulationer?


Väldigt många jag stöter på, allt från vänner till fruktförsäljaren på hötorget spekulerar kring "tjejmage" & "pojkmage". Låg mage spetsig mage osv. Oftast fårjag höra att jag har en pojkmage, Nu ska det ju enligt UL ligga en liten tjej därinne,så jag spekulerar inte men det är kul att andra gör det!

Mina egna meningar kring min mage är att den är låg, men också bred (med tanke på hur jag såg ut innan) för mig en tjejmage. Den är vacker och jag älskar den.

 


Morning

Sitter här och funderar lite över vad som händer ikroppen såhär på slutet, Igår kände jag mig väldigt konstig i kroppen , det gjorde ont på sätt jag inte känt förut och magen var för det mesta stenhård igår och min bebis kändes väldigt vild. Väldigt väldigt vild. Kändes som att revben och allt här uppe trycktes ut på sidorna, och sen kändes det som att blixten slog ner högst upp i magen och spred sig sakta neråt över magen några gånger under dagens gång. Undrar om ngn förstår mig nu?  inget allvarligt nu mina vänner, Jag har haft en väldigt smärtfri graviditet, har mått utmärkt under alla månader, så detta kanske inte är ngt att fundera över. Och det känns inte allvarligt men det var nytt och därför delar jag med mig, om ngn kanske kanske känner igen sig eller känt ngt liknande!


Housewifes och pistol funderingar

Strax dags för svenska hollywoodfruarna igen. Lär ju kosta att lägga in en reklam i deras paus, kan ana att det är mycket tittarsiffror pga frispråkiga Anna Anka. Min personliga favorit är Montazami, hehe. Hennes personliga tips är att köpa blomkrukor för matpengarna! Nog om det, har letat ett par stövlar för i år.Köpte ett par för 2-3 veckor sedan men det visade sig att de kan jag inte ha längre, fötterna har svällt en aning sen dess haha. Jag älskar höga klackar, ju högre desto bättre, men har kommit underfun med att jag ska köpa ett par och "gravid & barnvänliga" sköna stövlar, och är sugen på ett par acne pistols.. gillar dom nästan bättre i år!

Dålig uppdatering

I know, men ni alla är inte  heller så bra på att kommentera märker jag. Ni får gärna kommentera mycket. Något som fattas i min blogg? Undrar ni över ngt? Annars fortsätter jag på som vanligt. Men de här blev nu ett God morgon inlägg igen. Morgon tjejen..

God morgon


Relativt nyvaken..
mina vänner! Inatt har jag verkligen sovit ut! Somnade 21 igår och vaknade 8.30 idag. Min familj var här hela dagen igår och det var hur mysigt och trevligt som helst, vi var i stan lite, sen var vi bara hemma och käkade och fikade! Tiden gick så snabbt.. Och jag blev ordentligt trött! Nu ska jag bara vänta att killen ska vakna så ska vi förmodligen ta en mysig söndag i stan.. Hoppas bara inte det är sånt folkkaos som igår, man blir ju helt förvirrad.

Bakade en tårta till min kära famlilj!



Gravid vecka 33

Barnet:

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.

Mamman:

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.

 

 

Igår var det äntligen dags för BM, hon tyckte även det var konstigt när jag tog upp det  att jag haft så få tider, nu bokade vi in tider varannan vecka ända fram tills det är dags så det känns skönt! Allt såg bra ut och jag växer på bra och följer kurvan.Min lilla bebis har även lagt sig med huvudet neråt, men har ju några veckor på sig att snurra runt där inne innan hon ska ut med huvudet först! Diskuterade också en profylax kurs, känner mig väldigt intresserad.

 


Bugaboo


Ja det blev en Bugaboo Cameleon, och har bara haft den denna veckan, och för det mesta bara tittat på den, men jag är super nöjd.

 


Morgon pigg


Inte så jätte pigg men jag jobbar på det.

Tårta och bakning


Igår fyllde min kusin år. Och idag ska jag fira henne med en tårta! Hon älskar sötsaker den tjejen, minns knappt sist hon kom hit utan en godispåse. Så idag kan hon skippa godispåsen för jag ska baka en tårta och lite annat tänkte jag. Sen väntar jag mera sällskap som får ta del av mina bakverk, det enda som saknas är ett tårtfat.


Beautiful



Morning

Som ni ser har supersöta supergravida Jennie trollat lite på min blogg under natten, Magic fingers! Sitter och äter frukost och kollar på nyheterna nu, det har skett ett rån i Västberga i natt där de kommit över en stor summa pengar, med Helikopter!.. Helikopter, snart sker de väll rån med rymdskepp också. Moppe okej larvigt. Men nu börjar det ju blir lite för häftigt, helikopter, är detta oceans fourteen eller? Kan inte polisen hitta en helikopter i luften?


Äntligen kväll

Är nu helt slut, var i stan köpte stövlar, hämtat vagnen (underbart) kom hem slängde ihop en middag och känner att jag behöver ta det lite lungt och vila nu, känner mig lite vimsig i kroppen. Bjuder på bilder imorgon när jag har lite mer ork. Nu ska jag mysa med min lilla familj och mysiga magen!

60 days to go

Godmorgon. Har precis avklarat frukosten, och försöker nu muka upp kroppen.. Varje morgon när jag reser mig från sängen så känns det lite som om ngt har hoppat ur led i ryggslutet. Det knakar där ett tag när jag rör mig, tills man mjuknat lite. Måste ju vara den tunga magen som orsakar detta? Nej ni nu ska jag kolla på triss, idag är det en närmare 100 år gammal triss vinnare som ska skrapa! Wohoo! Congrats!

My day

Spenderades på Ikea igen! Imorgon måste jag göra ngt annat, funderar på att köpa ett par stövlar inför vintertiden som väntar oss.



Godmorgon måndag!

Såg fram emot att vakna idag, skulle till barnmorskan och det gillar ju jag. Vill mäta och väga och höra lite om bebisen och veta att allt är bra. Det känns bra men jag vill höra det från min Barnmorska också! Så när jag fixat iordning mig själv, och här hemma och är på väg att klä på mig för att bege mig, så ringer de självklart och säger att min BM är sjuk. Alltid ngt, det är inte första gången hon är sjuk, så nu ska man vänta på en ny tid. Jag är i vecka 32 och har typ vart hos BM på 3 besök. UNDERSÖK mig, mät min mage hämta vågen jag orkar inte vänta.
Update: 4ggr.

Hur många besök ska man normalt gå på hos barnmorskan under sin första graviditet?


Min underbara

 

 

 

 

 

 

När vi var på Ikea häromdagen köpte vi en lurvig matta till hunden! Han älskar den, den påminner även om en tjej han hade förut, tror de är därför han älskar den. Så nu myser han på mattan helt galet.


Väldigt

Väldigt tröttsamt att jag inte längre kan hantera min lilla gravidblogg. Bilderna förflyttar sig inte dit jag vill och allt blir snett, fel och krångligt för mig. Jag blir helt enkelt galen. Bild kvalitén är också usel på blogg.se.


Ibland måste man få klaga.

Morning

Jag och kulan är uppe. Igår kväll var vi på koh pangang med bästa sällskap. Och idag lär det bli Ikea igen då några köksluckor var kantstötta! Och en matta var helt fel. Älskar söndagar som denna, vädret är underbart.Welcome höstsöndag.


 


Gravid vecka 32


Barnet
:
40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.
Mamman:
Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.

Nu känner man att det börjar närma sig verkligheten! Snart kommer hon finnas på utsidan med oss och tiden går så otroligt fort. Jag känner inga sparkar alls längre, bara hennes buffande och putande där inne! Det gör också riktigt ont ibland när hon vänder sig och buffar runt!Men ändå den mest otroliga känslan att kunna känna sitt barn i sin kropp såhär. Jag känner numera även alltid vart hon är och hur hon ligger i magen, man kan känna hela hennes kropp genom att känna över magen med händerna! Hon är väldigt aktiv och rör sig mycket, och hon känns stor där inne! Otroligt vad jag längtar!

Friday night

Snart så.. Sitter nu i soffan med "träningsvärk" i benen igen. Har vart i stan och sprungit runt,även varit på ikea i flera timmar och en massa att packa upp och göra i ordning när jag kom hem, men nu börjar det likna ngt. Blev lite bebis saker i stan och lite materiella ting för mig också och så en massa saker på ikea. Nya handdukar, sängkläder, blommor,persienner,mattor krukor, vaser,ljus,skåpluckor till köket, lite handtag till garderober osv. Nu känns det otroligt skönt fast det är fortfarande en hel del som fattas och lite glömde jag bort i stundens hetta! Tur var det att vi köpt en ny bil så allt fick plats haha! Nya familjebilen blev vår igår och det var ju väldigt viktigt i våra liv nu så det känns super skönt också, nu är det bara väntan på vagnen och säng,skötbord och lite smått som behövs för att det ska kännas komplett inför våran bebis ankomst! Jag längtar så mycket nu!

Same, same, but different

Vecka 13 ung. Tyckte det var galet om man inte såg att jag var gravid här!?

Syns det nu?Vecka 31


Frukost nr 2


Eftersom jag alltid är så oerhört hungrig när jag vaknar så är frukost min första prio på morgonkvisten, men det vill säga kring 7-8 på morgonen. Och när klockan börjar närma sig 10-11 är jag hungrig igen och brukar äta frukost igen! Dubbelfrukost. Men häromdagen handlade jag de perfekta enkla frukt smoothie ingredienserna. De här tre iskalla vitaminrika sakerna var perfekta för en andra frukost märkte jag. SÅ GOTT blev det också! Känner mig med andra ord vitaminboostad nu.

Morning glory


God morgon på er, idag när jag vaknade hade jag fått ett sms av min vän att hon har värkar! Just nu sitter hon hemma och det är ung 6 min mellan värkarna. Jag känner mig helt exalterad! Hon hade beräknat födelsedatum den 21, men jag gissade på den här veckan! Och det verkar som om jag har rätt! Wish her good luck!

Snacktime

Ger mig själv en liten paus  innan jag sätter gång med middag.


Back in business!

Idag har jag min nya dator! Har känts lite tomt utan dator i nästan 3 veckor. Jag bjuder på en just nu bild när jag ligger här och slappar. Måste ändra på det nu och gå och handla. Tar tid att läsa igenom alla bloggar jag vanligtvis följer! Så jag pausar det nu och hoppas alla mår bra iaf! 

blogg blogg blogg

Min dator har vart med om en liten olycka under renoveringen och därför har jag inte kunnat vara aktiv på bloggen! Hoppas det kommer en ny om ngn dag så jag kan blogga järnet mina vänner.

surt.

Känner mig lite förkyld så nu har jag precis ätit en citron!

Godmorgon September!


Nu är en av favoritmånaderna här. När det vart sommar ett tag och jag hunnit sakna ngt annat än just sommar! Då saknar jag hösten för vintern är så olidligt kall att den vill jag bara ha i december sen räcker det. Och jag har längtat lite efter varma höstfärger, lövens färger på hösten. Lite högre mysfaktor på hösten helt enkelt. Nog om det. Det har vart mycket att göra här hemma nu är det nästan klart. Ska iväg till ikea om ngn timme och inhandla det sista. Nu väntar jag på det nya kylskåpet som skulle komma efter  8.00.. Världens bästa svärfar gav mig ett kylskåp i present, det ni!

Känner att mitt hår har en orange höstig nyans på de flesta bilder, hmm.


RSS 2.0