Gravid vecka 32


Barnet
:
40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.
Mamman:
Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.

Nu känner man att det börjar närma sig verkligheten! Snart kommer hon finnas på utsidan med oss och tiden går så otroligt fort. Jag känner inga sparkar alls längre, bara hennes buffande och putande där inne! Det gör också riktigt ont ibland när hon vänder sig och buffar runt!Men ändå den mest otroliga känslan att kunna känna sitt barn i sin kropp såhär. Jag känner numera även alltid vart hon är och hur hon ligger i magen, man kan känna hela hennes kropp genom att känna över magen med händerna! Hon är väldigt aktiv och rör sig mycket, och hon känns stor där inne! Otroligt vad jag längtar!

Kommentarer
Postat av: Liw

Haha, du får lugna dig, måste fixa nått slags kollage:)



Vi delar en minibil med sambons syster just nu, men ska köpa en kombi framåt jul. Blir mest troligt en V70 för oss med, känns som det är mest plats och säkraste bilden, vi kommer dock köpa en som har några år på nacken, nya bilar får vi köpa när vi har jobb och inte pluggar :)



Häftigt att kunna känna vart lillflickan ligger, hör sparkas det mest fast det har börjat lugna ner sig så jag tror det är lite trängre än tidigare :)

Vad ska ni hitta på idag då?

kram

2009-09-19 @ 11:49:52
URL: http://preggomonster.blogg.se/
Postat av: cecilia

ooo v.32 nu är det nära =)) haha oj då hoppas ni hittar samma kakel!! Jo men jag kommer nog förbi snart!! =) pusssss

2009-09-19 @ 11:51:45
URL: http://ilacila.blogg.se/
Postat av: L*

Jag tänkte fråga iaf så får vi se vad dom säger:) Vet du vad det är för kön?

2009-09-19 @ 12:27:30
URL: http://diiorkiss.blogg.se/
Postat av: Alexandra - Neos mamma

så lite så man måste ju vara ärlig :D

2009-09-19 @ 13:59:12
URL: http://familjenmw.blogg.se/
Postat av: Jennie

Du är utmanad, kika in på min blogg ! :)

2009-09-20 @ 01:03:08
URL: http://vantabebis.blogdpot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0